letter-card-with-brown-envelope-min

Brief: inbreng commissiedebat curriculumherziening

Op 16 oktober vindt het commissiedebat Curriculumherziening en de voortgangsrapportage masterplan basisvaardigheden plaats. SKB heeft met interesse kennis genomen van de kamerbrief over de voortgang van het masterplan, de nieuwe kerndoelen basisvaardigheden, en het voornemen van het kabinet om per 2027 een nieuw financieringsinstrument te introduceren voor scholen. 

Basisvaardigheden zijn ontzettend belangrijk, maar kinderen hebben meer nodig dan alleen lezen, rekenen en schrijven om een goede basis te hebben voor de toekomst. SKB maakt zich daarom ernstige zorgen over het gebrek aan aandacht voor de opdracht van het onderwijsveld om kinderen sociaal-emotionele vaardigheden bij te brengen én zich voor te bereiden op een plek in de maatschappij. Daarom pleiten we voor meer aandacht voor aanvullend onderwijs uitgevoerd door het maatschappelijk veld.

Daarom hebben we alle woordvoerders van onderwijs een brief gestuurd met onze inbreng, inclusief aanbevelingen. We hopen dat deze inbreng van pas komt tijdens het debat en zijn uiteraard zeer bereid om de aanbevelingen toe te lichten tijdens een gesprek.