De partners van het SKB
Het SKB is een samenwerkingsverband van idealistische maatschappelijke organisaties. Elke organisatie zet zich op eigen wijze in voor onze gezamenlijke missie: gelijke kansen voor íeder kind in Nederland.
Dankzij de projecten van de SKB-partners leren jongeren debatteren, solliciteren, ondernemen, video’s maken. Ze ontdekken de wijk en nemen een kijkje bij bedrijven. Tijdens school, na school, of in het weekend. De mogelijkheden zijn eindeloos en het aanbod is rijk. Wat altijd centraal staat? Het verbreden van de horizon, zodat jongeren in contact komen met rolmodellen, hun talent ontdekken en hun zelfvertrouwen vergroten.
Oprichtingspartners
In 2022 was het duidelijk; we slaan de handen ineen. Want samen bereiken we meer. Deze vijf organisaties zijn de start van het SKB.
Stichting MOVE
Wij leveren een positieve bijdrage aan de kansengelijkheid van kinderen en jongeren en helpen om de kloof in de maatschappij tussen groepen tegen te gaan.
JINC
Ieder kind heeft talent. Daarom
strijdt JINC voor een maatschappij
waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt.
Jong Ondernemen
Alle jongeren in Nederland ondernemender maken en hen helpen bij het ontdekken van hun talenten, dat is het doel van Jong Ondernemen.
Petje af
Wij streven naar gelijke kansen voor alle kinderen in Nederland zodat zij kunnen opgroeien tot bewuste, zelfstandige personen, die actief bijdragen aan de maatschappij.
Nederlands Debatinstituut
Wij zorgen dat kinderen en jongeren overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen.
Samenwerkingspartners
Het SKB groeit. De afgelopen jaren zijn ook deze maatschappelijke organisaties partner geworden. Ook hun aanbod is onmisbaar in het versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling van jongeren.
Taal Doet Meer
Wij helpen mensen bij het versterken van hun taalvaardigheid. We verlagen de drempel om Nederlands te spreken. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om alles uit zichzelf te halen.
Common Frames
Bij ons leren jonge nieuwkomers hun verhaal vertellen door zelf video’s te maken. Het maakproces en de vertoning van hun werk draagt bij aan het vinden van hun plek in de Nederlandse samenleving.
Follow your Sun
Wij verzorgen lessenreeksen op scholen, waarin kinderen en jongeren ontdekken waar zij energie van krijgen, waar zij van nature goed in zijn en wat zij belangrijk vinden voor hun omgeving.
Stichting Anne-Bo
Wij streven naar kansengelijkheid en het bevorderen van welzijn voor meiden die dromen hebben maar niet altijd de weg weten of het netwerk en de middelen hebben.
School's cool Nederland
Wij bieden een thuismentor voor iedere leerling die het nodig heeft. Met als resultaat meer zelfvertrouwen en succes op school en in het leven.
Masterpeace
Wij richten ons op een inclusieve samenleving en biedt via training, coaching, campagnes en projecten handvatten om perspectief te bieden.
Stichting Iedereen een Meester
Nederland heeft veel mensen met een grote diversiteit aan kennis, talenten en kwaliteiten. Onze pool van Meesters zet zich in op de vraag van scholen.
Stadsnetwerk Gelijke Kansen Jeugd
Het Stadsnetwerk is dé plek voor iedereen die op zoek is naar ondersteuning en extra leertijd voor leerlingen in Utrecht.
IMC Weekendschool
Om te weten wat je later wilt worden, moet je eerst de wereld leren kennen. Wij laat jongeren kennis maken met uiteenlopende toekomstperspectieven.
Diversion
We helpen jongeren, overheden, scholen en organisaties door heel Nederland om hun stem te laten horen, naar elkaar te luisteren en problemen aan te kaarten.
Alliantie WIJschool
Met de praktische ondersteuningstool “Indicator” krijgen docenten inzicht in burgerschap en veiligheid op hun school.
SKCnet
Dankzij mentorprojecten, rekenbuddy’s, huiswerkbegeleiding, zomerschool en meer maken leerlingen een groeispurt.
BuzinezzClub Foundation
Twee unieke programma’s helpen jongeren en nieuwkomers in Nederland hun talent benutten en alles uit zichzelf te halen.
Weekendschool Eindhoven
Op zondag vertellen gastdocenten zoals een dokter, advocaat, journalist, brandweer, computerprogrammeur alles over hun beroep.
Stichting Terra Nova
Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij maken ze grote maatschappelijke vraagstukken klein en tastbaar, zodat iedereen mee kan praten.
Stichting Campus Nederland
Voor het voortgezet onderwijs organiseert Stichting Campus Nederland educatieve workshops en clinics, aansluitend op (maatschappelijke) thema’s op jouw school.
Ondersteunende partners
Extra handen, kennis en aandacht. Dankzij ondersteuning van deze organisaties kunnen wij nog meer slagkracht geven aan onze doelstellingen. Want gelijke kansen creëren, doen we samen.
BMC
BMC heeft kansengelijkheid hoog op de agenda staan. Zo organiseren ze voor hun interne collega’s workshops en trainingen, om de collega’s bewust te maken over kansenongelijkheid én hen tegelijk te activeren. Er is namelijk veel actie nodig om een klein verschil te maken. Daarom verbinden ze zich graag aan het SKB. Door samen te werken kunnen we een nog groter verschil maken! BMC-ers dragen vanuit hun expertise bij; denk aan schrijven van artikelen, opnemen van een podcast-serie, data-analyse uitvoeren en bijdragen aan strategische vraagstukken.
Kennispact MBO Brabant
Kansengelijkheid en burgerschap verder verankeren in het middelbaar beroepsonderwijs. Dát is de reden dat het SKB en Kennispact MBO Brabant de handen ineen slaan. Gezamenlijk ontwikkelen we initiatieven, waaronder het uitwisselen van expertise, deelnemen aan strategische sessies en bijdragen aan relevante learning communities binnen de MBO-instellingen. Ook zijn we aanwezig bij evenementen over onderwijs en kansengelijkheid.
Wil je ook partner worden?
Samen bereiken we meer! Laten we onze krachten bundelen en kennis uitwisselen. Ben je een non-profitorganisatie die zich inzet voor gelijke kansen voor jongeren? En wil je onderdeel worden van ons samenwerkingsverband? Laat het ons weten!